safari
Safari

Safariparken öppnades 1972, sju år efter Kolmården slog upp sina dörrar. Redan då lockade det många besökare, eftersom man kunde få se en mängd vilda djur från bilen, precis som på en safari i Afrika. Första året fanns fyra häng med olika djur. Första året var trycket stort och det kom många besökare, och en av de anställda har sagt att det var säkert minst en mils kö. Under åren som gick fortsatte intresset, och det blev mindre bilstopp mitt i safari. Men dock var det fortfarande ett problem att det uppstod långa köer. Under 80-talet införde man därför ett slags tåg, som drog inglasade vagnar. Man hade även bussturer genom området, för att lätta på det stora trycket med bilar. Så här var det fram till 2011, då man invigde en linbana. Denna linbana började man bygga redan 2008. Banans längd är idag 2 638 meter och det tar cirka en halvtimme att åka med den. Som lägst åker man 2,5 meter över marken och som högst är man 20 meter över marken. Linbanan har 78 gondoler och det innebär att 1200 personer per timma kan åka, med 8 personer i varje gondol.

Exotisk upplevelse

Nu kan man även få en exklusiv upplevelse genom att gå en guidning i Safari. Den låter dig följa med bakom allt som händer. Du får träffa djuren, hjälpa till att mata dem, följa med till stallarna, eller ta en biltur igenom. Alla upplevelser är olika, beroende på vad dagen har för förutsättningar. Det tar ungefär en timme per guidad tur och man kan vara 1-4 deltagare. Åldersgräns är 10 år, om man ej har vuxet sällskap. Det går att boka denna tur året om.

Om ni vill ha en ytterligare safari-upplevelse så kan ni med all fördel boka in er på Safari Camp, som är en tältby mitt bland alla vilda djur, precis så som man bor i Afrika under en safari!