resa hit
Resa hit

Att resa till Kolmården är enkelt. Det går att ta din egen bil hit, eller så väljer du att ta kollektivt färdmedel. Har du väldigt långt hit, så kan det vara läge att ta flyget och sedan anslutande buss eller tåg.

Om du väljer att köra bil till Kolmården så är det lätt att ta sig dit oavsett om du kommer söder ifrån eller om du kommer från norr. Parken ligger cirka 1 mil från E4:an och du kan följa skyltar. Om du har en elbil, och är miljömedveten nog att ta den, så kan du ladda upp den på Kolmården. Det finns fyra uttag för gäster hos djurparken så väl som att Vildmarkshotellet även de har fyra uttag. Kolmården tar inte avgift för uppladdning utan de bjuder på detta!

Det går att åka Interbus från cityterminalen i Stockholm då de kör dagsturer varje lördag under hela sommaren. Man åker då 07:45 från cityterminalen och sedan är man hemma cirka 19.00 igen.

Dagliga bussar

Det går även dagliga bussar till Kolmården och tillbaka igen. Några närområden dessa går från är Norrköping, Krokek och Nyköping. Om du vill veta mer om avgångstider och annat så kan du kika på Östgötatrafikens hemsida.

Tåg är ett riktigt smidigt sätt att ta sig till Kolmården oavsett varifrån i Sverige du åker. Tågen går nästan ända fram! De stannar på Kolmården Station eller Norrköpings station och sedan är det bara att ta en av bussarna som tar dig ända till huvudentrén till djurparken.

Flyg är något för dig om har väldigt långt till Kolmården. I anslutning till Kolmården finns det tre flygplatser, det är Arlanda, Sveriges största flygplats som ligger lite utanför Stockholm. Från Arlanda kan ni sedan ta Arlanda Express som är en buss. Från Stockholm går det även tåg och andra bussar. Du kan även ta flyget till Norrköpings flygplats, som ligger 3 mil från Kolmården. Sedan tar du bussen genom att åka med Östgötatrafikens bussar. Skavsta är en annan flygplats du kan välja att landa på. Den ligger 5 mil från Kolmården och från denna flygplats har du sedan både buss och tåg till djurparken.

Håll även utkik efter bussbolag som ibland erbjuder resor med boende till djurparken. Det finns även gruppresor och annat, så att du åker gemensamt med andra.