Boende i Kolmården
Boende i Kolmården

När det gäller boende i Kolmården, så finns det några olika alternativ att välja mellan. Dels finns så klart Vildmarkshotellet. Det har ett afrikanskt tema, året om och ligger precis bredvid Kolmårdens djurpark och har en vacker utsikt över Bråviken. Detta hotell är ett av Sveriges mest barnvänliga, men är även ett hotell som passar för konferenser.

Vildmarkshotellet har 213 rum, en spaavdelning, ett lekrum, restaurang, barer och en nattklubb. Det har lite av allt, så det passar i stort sett alla. Att bo här när ni ska besöka Kolmården är perfekt, då det ligger nära. Hotellet har fyra stjärnor, fem sviter, dygnet runt bemannad reception och gratis wifi och parkering.

På Vildmarkshotellet finns ett spa som heter African Spa och Relax. Här kan du koppla av och återfå din energi. Boka in en behandling, eller sätt dig i ett bubbelbad, med ett glas vin! Det går även att simma och leka i poolerna som finns både utomhus och inomhus.

Det är inte fel att boka Kolmårdenpaketet, då får ni boende så väl som inträde i två dagar till Kolmården. I detta ingår även Delfinshowen Life.

Ytterligare boenden Kolmården

Vildmarkshotellet är inte det enda boendealternativet. Det finns ett till, som är lite annorlunda, för dig som vågar. Det vi talar om är Safari Camp. Genom att bo här, så bor ni grannar med de vilda djuren på savannen! Det är en äkta afrikansk tältby som man valt att bygga upp mitt i Safari. Ni får vara med om en magisk kväll och det ingår grillning vid lägerelden!

Tältbyn är likadan som om den skulle finnas i Serengeti. Tälten är samma som används i afrikanska tältbyar. Det finns runt 30 stycken sov och matplatser här och varje tält har två sängar, med bäddmadrass, ett element, ett sängbord samt en sänglampa. Det går att sova tre personer i tältet, om man tar med sovsäck och liggunderlag.

På kvällen får man en god middag bestående av en BBQ-buffé med hamburgare, korv, kycklingspett, potatissallad samt dryck. På morgonen får ni äta frukost med en vacker utsikt över savannen.

Programmet för er som bokar detta ser ut på följande sätt:

Dag 1

10:00                  Entrébiljetter hämtas upp på Vildmarkshotellet.

10:00                  Dagen tillbringas på egen hand på Kolmården.

17:30                  Samling vid Forsknings- och utbildningscentret, där en Campvärd möter upp er. Ni beger er till Safari Camp i karavan med egen bil.

18:00                  Lejonmöte – Följ med upp till Stallplan för att träffa lejonen.

19:30                  Barbeque vid lägerelden samt olika fritidsaktiviteter för de som önskar

Dag 2

07:30                  Frukosten med utsikt över savannen

09:00                  Bad i African Spa & Relax för de som önskar

Det finns även andra hotell nära Kolmården du kan välja som ligger i anslutning till djurparken. Bland annat finns Kolmårdgårdens bed & breakfast, Ninas i Kolmården och en mängd andra alternativ. Det finns över 60 hotell att boka i närheten av Kolmårdens Djurpark.