Bamses värld
Bamses värld

Bamses värld är en slags temapark, placerad i Kolmården. Denna värld invigdes 1998 och består av en mängd olika miljöer från just Bamse.  Bamse är en tecknad serie av Rune Andréasson. Den allra första serien kom 1966. 1973 blev Bamse en egen tidning. Sedan dess har denna älskade björn dykt upp i filmer och bilderböcker bland annat. 2015 firade Kolmårdens 50-årsjubileum och då passade man på att förnya Bamses Värld till vad den är idag. En plats för barn och vuxna att besöka denna mysiga björn och hans kamrater så väl som att det finns möjlighet att åka flera olika karuseller.

Farmors kök

Bamses Värld på Kolmården består av bland annat Bamses hus, Farmors kök, Lille Skutts stubbe och mycket mer. Självklart går det även att träffa Bamse och alla hans vänner här så väl som att det på somrarna går att se olika uppträdanden på Bamseteatern. Det finns även flera åkattraktioner här, så som till exempel Dunderhonungsburkarna, Skalmans bilar, Bamses flygande matta, Skalmans luftballonger och Godiståget, som är en berg- och dalbana. Det går även att kliva ombord på Bamses båt, Victoria, för en härlig färd på de sju haven.

Det går även som sagt att besöka Bamses hus och Lille Skutts stubbe, men ni kan även besöka Farmors hus högt uppe på berget eller kika in i Skalmans hus. Är du sugen på något att äta, så hittar du Farmors kök, som serverar både köttbullar och pannkakor. Munkar och glass hittar ni i Pingos Café. Är nu sugna på att kamma hem fina vinster så kan ni testa Krösushjulet, som har en massa chokladvinster.

I Bamses Värld är sunda värderingar och kamratskap en självklarhet. Detta kan man även se i teaterns föreställningar, som spelas flera gånger om dagen under högsäsong.